Το “πέναλτι”…

Όπως το είδα μέχρι και την τελευταία φορά (με τις λίγες γνώσεις μου – διαιτητής μπάσκετ είχα κάνει σεμινάρια, όχι ποδοσφαίρου) ο Αβράαμ τρέχει να προλάβει την χαμένη φάση, σπρώχνει με ΏΜΟ τον Σισσέ (το λεγόμενο τζαρτζάρισμα – που ΔΕΝ είναι φάουλ), τον προσπερνά (ο Σισσέ δεν έχει πέσει από το σπρώξιμο), έχει την μπάλα ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΠΟΔΙΑ (ξαναλέω: ο Αβράαμ), ο Σισσέ δεν έχει πια την λεγόμενη “κατοχή” (άρα δεν τίθεται θέμα πέναλτι ΗΔΗ από αυτό και μόνο, εκτός αν μιλάμε για κάτι αντιαθλητικό), είναι ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ πόδια του Αβράαμ μπροστά από τον Σισσέ (και ξαναλέω μπροστά από τα πόδια ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ η μπάλα) και ο Σισσέ… πέφτει.
Σόρρυ αυτό δεν είναι πέναλτι. (επίσης δεν θα είναι απάντηση το να μου πει κάποιος αν έχει πάρει ο γαύρος τέτοια πέναλτι στο παρελθόν… το θεωρώ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΟ, όπως το ίδιο το θεωρώ να έχει πάρει τέτοια και ο βάζελος με άλλες ομάδες… το ξέρουμε όλοι μας – το θέμα δεν είναι εκεί όμως, το θέμα παραμένει, αυτό που είδα δεν είναι πέναλτι)
Όπως επισήμανε φίλος, ΑΝ είναι πέναλτι, είναι σωστά κόκκινη (δεν υπάρχει πια το “τελευταίος παίκτης” αλλά το “προφανής θέση για γκολ”), όμως αν δεν είναι, τότε είναι κίτρινη στον Σισσέ… και αν είναι έτσι όπως το βλέπω εγώ (ΧΩΡΙΣ γιαλιά), τότε μιλάμε για αλλοίωση ναι.
Για το αν ήταν οφ-σάιντ δεν έχω γνώμη, ψέματα θα πω. Δεν έχω χάρακες και όταν φτάνουμε να μιλάμε για χάρακες, έχουμε ήδη χάσει το παιχνίδι… μιλώντας βέβαια σαν γαύρος να πω όμως κάτι και για την πιθανότητα οφ-σάιντ: Όταν “ίσως είναι” τότε δεν το αφήνεις. Παγκοσμίως τέτοια πράγματα είναι υπέρ του αμυνόμενου. Πάντα είναι σοβαρότερο να αφήσεις ένα γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει από το κόψεις ένα γκολ που έπρεπε να μετρήσει. Είναι από τους άγραφους νόμους.
Όμως “επίσημα” για το οφ-σάιντ δεν παίρνω θέση. Για το “πέναλτι” παίρνω.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com