Σιγά μην ήταν μόνο αυτά! Ο server είπα να κάνει ΜΠΟΥΜ!

Θεωρώντας ότι ό,τι έπαθα για το στήσιμο του ήταν αρκετό για να μην με χτυπήσει η “κατάρα νέων προϊόντων του NLS”, είπα ότι είχα “καθαρίσει”.

Ο server έπαιζε μια χαρά, torrents πέταγαν, sharing σε LAN και Internet, το Orb μου έκανε stream και την TV και την webcam μου…

Το μόνο που δεν είχε μπει ακόμα ήταν το parity του FlexRAID! Μπρρρρ.
Έστησα το σύστημα, έφτιαξε το πρώτο parity (έκανε όλο το βράδυ). Είπα είμαι οκ.

Μετά από μέρες είπα να το ξανακάνω sync (δεν είχα αρκετές αλλαγές στα data και έτσι δεν το είχα βάλει σε schedule). Ανακαλύπτω ότι το resync παίρνει ΠΟΛΥ περισσότερο από το αρχικό parity (!) σε βαθμό να συμφέρει να το ξαναφτιάξω από την αρχή! Φυσικά μη φυσιολογικό όπως παραδέχτηκε και ο δημιουργός του FlexRAID. Επίσης ακόμα και αυτό δεν κατάφερα να το κάνω γιατί κάποια στιγμή ανακάλυπτα ότι ο server έκανε reboot!

Εκεί ανακάλυψα… Ο server έκανε κάποιες φορές μέσα στην ημέρα reboot ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ!

Για να μην τα πολυλογώ (ή μάλλον να μην πολυγράφω :P), όλα δείχνουν τροφοδοτικό. Το τροφοδοτικό μου είναι 420W peak (και μάλλον μάρκας “Μ’Έκαψες” – δεν μπορώ να δω αυτή τη στιγμή), τι στιγμή που το PSU calculator μου έχει βρει ότι με τους δίσκους και τις κάρτες του server θέλω 421W όχι peak αλλά normal, μάλλον δεν είμαι οκ…

Μέχρι να τα σκεφτώ όλα αυτά (μόλις 1-2 μέρες)… χτυπάνε και τα δεδομένα του C: drive μου! (και ελπίζω μόνο αυτά) Ο server μου πια ΔΕΝ bootάρει!

Έψαχνα για budget τροφοδοτικό αλλά όλοι με ταρακούνησαν… ειδικά για δουλειά 24/7 και με δίσκους με data, το ακριβό είναι φτηνό και το φτηνό ακριβό. Έτσι παράγγειλα ένα Corsair 650W για να έχω (μάλλον) το κεφάλι μου ήσυχο. Πέντε χρόνια εγγύηση, certified 80%+, active-PFC, πολλές SATA και Molex πρίζες για να μην βάζω splitters… Το κακό είναι ότι θέλει μια βδομάδα να έρθει.

Ας ελπίσουμε τώρα να μην έχουν χτυπήσει δίσκοι με data και να μην φταίει (και) τίποτα άλλο.

Αφού έρθει (και αφού διαπιστώσω ότι δεν φταίει τίποτα άλλο), πρέπει να αποφασίσω τι θα κάνω. Δυστυχώς το WHS δεν έχει repair (!). Έχει ένα είδος reinstall που σου συντηρεί το pool (το ξαναχτίζει ουσιαστικά), αλλά το ίδιο το λειτουργικό είναι πάλι παρθένο – άρα όλα τα add-ins και software που είχα βάλει… ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ!

Μια και το reinstall είναι τόσο… βίαιο, αναρωτιέμαι αν πρέπει να προχωρήσω σε clean install. Τι χάνω και τι κερδίζω με αυτό;

Το τι χάνω είναι απλό: Τα data μου ΔΕΝ αναγνωρίζονται και πρέπει ουσιαστικά πάλι να αρχίσω μεταφορά δίσκο-δίσκο (έστω και NTFS-2-NTFS αυτή τη φορά)!!!

Τι κερδίζω; Θα μπορέσω να κάνω ένα trick που θα έχω επιτέλους system partition μεγαλύτερο από 20GB. Βλέπετε με το WHS ένα απλό Partition Magic δεν αρκεί γιατί μπορεί να μπερδέψει τον WHS. Πρέπει να γίνει το partition resize ΜΟΝΟ σε συγκεκριμένο step του αρχικού setup – δηλ. σε ένα από τα reboots, να τρέξει το Partition Magic (ή παρόμοιο) και ουσιαστικά το WHS να βρεθεί “προ τετελεσμένου” με ένα system partition μεγαλύτερο και ένα data μικρότερο (στον πρώτο δίσκο).

Γιατί αυτό είναι σημαντικό; Είναι απλό. Στο προηγούμενο setup, ΜΕ ΤΡΙΚ κατάφερα να έχω 8GB ελεύθερα στο C:. Μόνο 8GB. Αν βάλουμε ότι: το page file το έβαλα στο D: (και το έκανα 4GB σταθερό), το Windows Search 4.0 index το έβαλα και αυτό στο D: (6.5GB!) και το Outlook PST και αυτό ήταν στο D: (1.5GB)… καταλαβαίνουμε ότι με 20GB σύστημα απλά δεν χώραγε τίποτα.

Σκέφτομαι λοιπόν την πίκρα της μεταφοράς των δεδομένων (τουλάχιστον δεν είναι πια χειρωνακτική διαδικασία – αν και θα γίνει δίσκο δίσκο, αυτό δεν το γλυτώνω), αλλά αξίζει και τον κόπο το να έχω ένα system 40-50-60GB.

Γνώμες δεκτές.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com