Δυο Έργα Σεξ – Γαλλικό – Αμερικάνικο

…έτσι έλεγαν τουλάχιστον παλιότερα απ’ έξω τα “καλά τα σινεμά” στις περιοχές γύρω από την Ομόνοια, αυτό τράβηξα και εγώ σήμερα.

Με την τεχνολογία φυσικά… και φυσικά επιβεβαιώθηκε ο σχεδόν απόλυτος νόμος που λέει ότι ΠΟΤΕ κάτι δεν θα το ευχαριστηθώ με την πρώτη. Νομίζω δεν θυμάμαι πράγματι σχεδόν ποτέ να συμβαίνει.

Όποιος διάβαζε το προηγούμενο άρθρο, θα είδε ότι ψηνόμουν για νέο motherboard και μνήμη 8GB ώστε να σηκώσει ένα SBS7 για να κατοικήσει εκεί ο σπιτικός μου server.
Δεν άντεξα λοιπόν και πήγα να πάρω. Πήγα από το stock house του Πλαισίου. Εκεί κατάφερα το εξής:

1) Να μη βρω τις RAM που ήθελα αλλά να πάρω τέσσερα DIMMs σε τιμή μόλις 10 ευρώ (ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ) διαφορά από καινούρια. Βέβαια ήταν καλύτερη μάρκα αλλά μόνο αυτό.

2) Να μη βρω το motherboard που ήθελα, να πάρω ένα που ήταν “περίπου” όπως το ήθελα, FoxConn επισκευασμένο… που είναι και ο πρωταγωνιστής μας. Τελικά μάλιστα σε τιμή που βρίσκω και καινούριο!!!

Ξηλώνω με πολύ ζόρι το υπάρχον motherboard από το μηχάνημα (μην ξεχνάμε μιλάμε για 8 δίσκους SATA και 4 IDE, όλα με τις τροφοδοσίες τους κλπ.). Βάζω με ακόμα περισσότερο ζόρι το “νέο” motherboard (το οποίο είναι και full ATX αντίθετα με το προηγούμενο)… Με κόπο τα βάζω όλα στη θέση τους, βάζω καλώδια από πίσω, ανάβω…

Άναψε, είδε 8GB RAM (φφφφφιου ευτυχώς), είδε 12 δίσκους (φφφφιου ευτυχώς) και μάλιστα με εντυπωσίασε και έβαλε στην ενιαία λίστα του BIOS ΚΑΙ τους 12 (δηλαδή και τους 4 που είναι σε PCIe controller και όχι στο motherboard)… φυσικά μου έγραψε ότι τα BIOS settings είναι invalid, οπότε μπήκα στην κλασική διαδικασία να κάτσω να το ρυθμίσω. Έτσι και έγινε. Boot λοιπόν (έλεγα να κάνω από το USB DVD-ROM) να δούμε τι θα κάνουμε…

Πριτς! Invalid BIOS settings πάλι! Μην τα πολυλογώ, δοκίμασα CLR-CMOS, δοκίμασα να bootάρω από USB floppy, από USB boot CD, μπας και flashάρω νεότερο BIOS και ξελασκάρει, αλλά που τέτοια τύχη. Τα USB (και το CD και το floppy) προφανώς τα ανίχνευε ως σκληρούς δίσκους και έψαχνε NTLDR, φυσικά δεν μπορούσα να πω στο BIOS ότι ΔΕΝ είναι γιατί ακριβώς αυτό είναι το πρόβλημα (δεν κρατάει τις ρυθμίσεις που του βάζω) και τελικά… ΤΖΙΦΟΣ! Ξύλωμα πάλι (φυσικά δεν θα υποστώ την ταλαιπωρία να βάλω το παλιό) και πάω αύριο στο Πλαίσιο να δω πως θα αντιμετωπιστεί το θέμα μου (τα μτχ έχουν εγγύηση 6 μηνών) – το θέμα το περιπλέκει επιπλέον ότι τιμολογήθηκα για ένα motherboard P43A, αλλά μέσα ήταν ένα P45A (τυχερός ε; ΟΥΡΤ! – υπόψη τα δυο chipset έχουν ΜΙΑ μικρή διαφορά η οποία μου είναι και άχρηστη). Να δω αν αυτό θα δημιουργήσει καμιά περίεργη κωμωδία αύριο.

Με τις υγείες μου.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com